Opening Expositie Middelie: de opbouw

Expositie opening Middelie zaterdag 27 april

Niet alleen de gemeenten Purmerend en Beemster werken samen vanaf 2013, ook kunstenaars van beide gemeenten hebben elkaar gevonden in de expositie “keramiek ontmoet schilderkunst”. In de weekenden 27/28 april en 4/5 mei exposeren Ineke Koops, Erica Dooijes-Hoogwijk, Jurgen van den Hoek en Daniël Bende in het Kerkje van Middelie.

De expositie opening is op zaterdag 27 april om 15.30 uur.  Age Waaksma, kunstliefhebber en fractievoorzitter GBZ zal de tentoonstelling officieel openen. Begeleidend zullen Hessel Attemaen Jurgen van den Hoek iets vertellen over het Kerkje en de kunstenaars en hun werk. Natuurlijk bent u welkom!

De expositie is op alle dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur, het adres is Kerkje Middelie, Middelie 79. Aanvullende informatie kunt u vinden op www.stichtingkerkmiddelie.nl.

Een sneak preview van mijn werk kunt u bekijken op mijn G+ foto album: https://plus.google.com/photos/, maar laat dit u niet weerhouden het ook in “het echt” te bekijken……

Expositie opening atmosfeer

Vandaag kon dan eindelijk de expositie worden opgebouwd. ’s Morgens vroeg (nou ja, 10.00 uur is ook vroeg) was ik samen met de andere deelnemende kunstenaars (en partners) paraat om het kerkje van Middelie voor twee weekenden te transformeren in een tijdelijke galerie. Gelukkig had het bestuur van het Kerkje gezorgd voor een opgeruimde zaal, tafels, panelen en …. hete koffie.

Hoewel we de ruimte natuurlijk vooraf hadden bekeken, getekend en in gedachte al ingeruimd, wordt het in de praktijk altijd anders. Pas toen alle panelen en sokkels waren opgesteld begon langzaam het duidelijk te worden hoe we dit gezamenlijk konden inruimen. Gelukkig is een klein historisch kerkgebouw niet al te moeilijk om te bouwen tot een schitterende expositieruimte. Het oer-Hollandse landschap met ruime weilanden en rechte sloten (met geheel toepasselijk in dit jaargetijde, jonge lammetjes) creëert zelfs zonder enige inbreng van wie dan ook al een inspirerende atmosfeer.

Ook u bent uitgenodigd voor de opening

Na veel geschuif, getil, gewik en gewogen was het zo goed als klaar, morgen ochtend nog de puntjes op de i en vanaf 11.00 uur is iedereen welkom. De officiële opening door Ake Waaksma is om 15.30 uur (zaterdag 27 april 2013), ik spreek u daar verder…

About Post Author

2 gedachten over “Expositie opening Middelie zaterdag 27 april”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.