Kunstmarkt Hoorn DFB-keramiek

Kunstmarkt Purmerend en Hoorn

Net terug uit Duitsland (Ruhrgebebied), veel musea bezocht, latte macchiato gedronken op vele terrasjes, gewandeld, gefietst en gejogd langs de Ruhr. Veel nieuwe ideeën opgedaan voor te maken keramiek, kortom genoeg stof voor een diverse nieuwe blogartikeltjes…… maar dat komt een andere keer.

Nu is het tijd om me op de komende kunstmarkten voor te bereiden. Het is al bijna de na-zomer en dan pak ik de laatste jaren twee “thuiswedstrijden” mee: de kunstmarkt in Purmerend dit jaar op zaterdag 25 augustus (Koemarkt van 9.00 tot 17.00 uur) en in Hoorn op zondag 1 september 2013 (Centrum van 12.00 – 17.00 uur).

Nieuw werk

Deze week moet ik beslissen welke werken mee gaan naar de markten. Vlak voor de vakantie heb ik in m’n gasoven o.a. een tiental rustieke “vogelkannetjes” in reductie gestookt.  De vlammen van de stook zijn verstild in de glazuren van dit steengoed keramiek. Ik was zelf zeer tevreden over de goede afloop van deze gladbrand.

Deze nieuwe werken wil ik in ieder geval meenemen. Het is een nieuwe vorm en in tegenstelling tot mijn gebruikelijk figuratief werk, kunnen deze kannen ook daadwerkelijk gebruikt worden. Ik ben zeer benieuwd naar de reactie van de marktbezoekers hierop.

Deze week wil ik nog alles fotograferen en (digitaal) archiveren. Daarnaast zijn er nog praktische zaken te regelen; prijslijsten, kraamaankleding, wisselgeld en pin-apparaat moeten immers klaar staan. Kortom werk genoeg voordat ik het werk aan “de man” mag brengen. Komend weekend beloofd gelukkig goed zomerweer te worden, dus mooie kunstmarkten liggen in het verschiet..

Rest mij nog iedereen van harte uit te nodigen…

Ter informatie hieronder de persberichten van de beide evenementen:

Purmerend Koemarkt tot Kunstmarkt 2013

Kunstmarkt Hoorn - DFB-keramiek

25 augustus van 9.00 t/m 17.00 uur Koemarkt tot Kunstmarkt. De Kunstmarkt heeft 130 kramen en rond de markt heeft de horeca zijn terrassen. Een plek waar kunstenaars samen hun passie delen en aan het grote publiek kunnen tonen. Met allerlei heel uiteen lopende disciplines zoals: Keramiek, schilderkunst, fotografie, textielkunst, stenensculpturen, houtkunst, creaties van ijzer, gravures, glaskunst, sieraden, tekenkunst en zelfs wandobjecten vanuit de natuur.

Deze Kunstmarkt is zeker een bezoekje waard; veel kunstenaars laten zien hoe hun werk tot stand komt.

Hoorn kunst&cultuur 2013

Op zondag 1 september (12.00-17.00 uur) wordt voor de negende maal de grootste kunstmarkt van Nederland gehouden die zich als een lint door de historische Hoornse binnenstad slingert. De meer dan 200 kramen, trekken tienduizenden bezoekers uit alle delen van het land. Live kunst en live muziek wordt gemaakt op een kunstplein op het Dal, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot ‘Montmartre’.

De Hoornse kunstmarkt is een gewilde standplaats voor kunstenaars. Om de reputatie van de kunstmarkt hoog te houden, wordt de lat ieder jaar hoger gelegd voor de kunstenaars. ‘Het gaat tenslotte om kwaliteit en niet om kwantiteit,’ zegt Joke van der Meij, die samen met Wim Zwijsen de markt organiseert. Ook dit jaar zal het stadcentrum zich weer met ruim tweehonderd kunstenaars vullen.

Daniel Bende
Daniel Bende
Keramist bij DFB-keramiek
Ontwerpt en creëert onder de handelsnaam DFB-keramiek handgedraaid figuratief steengoed keramiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.