Keramiek Bende, Keramiek blog

Keramiek blog: Keramiek en WordPress

Wat hebben keramiek en WordPress met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht niet zoveel; WordPress bestaat uit bits & bytes, keramiek uit atomen & moleculen. WordPress bestaat sinds 2003, keramiek naar schatting zo’n 30.000 jaar. 

Toch heeft de moderne WordPress technologie en de eeuwenoude keramiek techniek elkaar veel te bieden. WordPress is een zeer succesvol contentmanagementsysteem (CMS), waar tegenwoordig bijna 20% van alle websites en blogs op draaien. Dit zijn er meer dan 60 miljoen (bron: wikipedia), waaronder sinds kort dit keramiek blog.Schopschijf in tuin

En ik ben niet de enige keramist die blogt over keramiek (al dan niet met behulp van WordPress). Als u zoekt naar een keramiek blog lees dan vooral verder.  Ik ben op zoek gegaan naar andere keramiek bloggers…..

Sinds 2012 een informatief keramiek blog

De DFB-keramiek website heb ik in 2006 online gezet. Maar op deze statische site was het veel werk kleine artikelen toe te voegen. Om met enige regelmaat nieuwe keramiek gedachten toe te vertrouwen aan het net ben ik in 2012 begonnen met het Keramiek Bende blog.

In eerste instantie met behulp van Blogger op de servers van Google, maar sinds april 2015 heb ik dit blog verplaatst naar DFB-keramiek.nl/blog-keramiek-bende. Nu draait het blog op een dynamische site, in eigen beheer met behulp van de WordPress software.

Keramiek wachterTer gelegenheid van mijn eerste post via WordPress heb ik een overzichtje gemaakt van andere keramiek blogs. Veel van deze sites zullen met behulp van WordPress zijn gemaakt, maar in mijn keuze heb ik daar geen onderscheid in gemaakt.

Nederlands keramiek blogs

In Nederland zijn een aantal bloggende keramisten te vinden. Hieronder een paar voorbeelden

Belgische keramiek blogs

Onze zuiderburen zijn ook actief op het blog front, ik kan met name het blog van Dirk van Haeren zeer aanraden.

Duitse “Keramik” blogs

Franse “ceramique” blogs

“Ceramics” blogs uit de UK

Amerikaanse “pottery” blogs

In de United States “land of the Bloggers”, is het aantal keramisten dat ook een blog bijhoudt zeer groot. Ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt: hieronder een link naar een overzicht van Amerikaanse blogs.

Een tijdelijk keramiek blog overzicht

Bovenstaande links zijn slechts het topje van de ijsberg. Alles in het leven, ook internet, is in beweging. Bovenstaand overzicht is daarom van tijdelijke aard, met behulp van Google of Bing zijn er nog veel meer bloggers te vinden met hart voor klei.

Als u een goed keramiek blog kent, geef een reactie in de onderstaande reactie box. Ik wil graag weten wat u een goed blog vindt over keramiek….

BolUilje5

Daniel Bende
Daniel Bende
Keramist bij DFB-keramiek
Ontwerpt en creëert onder de handelsnaam DFB-keramiek handgedraaid figuratief steengoed keramiek.

4 gedachten over “Keramiek blog: Keramiek en WordPress”

 1. Hallo Daniël,
  Ik kwam je blog tegen omdat ik informatie zoek over mijn Keramikos oven. De spiralen gaan er wat uithangen en ik wil ze vast gaan zetten. De klemmen heb ik aan kunnen schaffen ( ik woon in Zweden en ben af en toe in Nederland ), maar nu nog die klemmen erin zetten. Ik begrijp, dat je ze in de hoeken vastzet?
  Prachtig keramiek maak je. Super!
  Met vriendelijke groet
  Marianne van der Zant

  1. Hoi Marianne,

   Thnx voor je lovende worden.
   De spiralen kan je inderdaad vastzetten met de “u-vormige krammetjes”. In de hoeken is prima, je kunt ze zo in de steen drukken, met een een klein platbektangetje gaat het handig. Je moet zorgen dat de kram over een winding van het element gaat en dan aandrukken.
   In dit blog zie je een paar foto’s toen ik m’n oven repareerde:
   http://www.dfb-keramiek.nl/2013/05/dhz-keramiekoven-reparatie/

   Suc6!
   Groetjes,
   Daniel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.