Authentieke koffie bekers

Authentiek = eerlijk+eigen

Wat is “echt” en hoe herken je nagemaakte “echt”?  Dat is een combinatie van smaak, vertrouwen en kennis. Het is moeilijk om authenticiteit te omschrijven of criteria aan te geven waaraan het al dan niet zou moeten voldoen.

Boudewijn de Groot antwoordde op een vraag van Roosbeef dat hij aan het begin van z’n carrière (wat voelde als)een knieval voor de commercie had gedaan, toen hij instemde met het opnemen van “een meisje van zestien” in plaats van z’n eigen mooie integere liedjes. Het streven naar “authentiek” is dus niet alleen iets van deze tijd, maar bestaat al veel langer.

Koffie bekersIn dit blog antwoord op de vraag wat authentiek, Roosbeef en koffie drinken met elkaar gemeen hebben…

Authentieke muziek

Met Boudewijn de Groot is het later in z’n carrière gelukkig allemaal weer goed gekomen, maar hoe zit het met gewone stervelingen zoals ik? Authentieke kunst verrijkt je leven, maar je zult er naar op zoek moeten gaan en die ontdekkingsreis kan ik iedereen aanraden.

De muziek van een op marketingstrategie gebaseerde boyband, zal je nooit in je hart raken…

Ik heb een natuurlijke wantrouwen tegen zangers en zangeressen met veel sexappeal, meestal zijn de danspasjes beter dan de muziek die ze voortbrengen. Ik wil hier niet mee zeggen dat alleen muzikanten met de seksuele aantrekkingskracht gelijkend Andries Knevel waardevolle muziek kunnen maken, maar het helpt wel.

Vogelkan 07Behoefte aan authentiek

Als je net als ik behoefte hebt aan authentieke muziek, zal je verder moeten zoeken dan top hits op spotify. Bij het concert van Roosbeef in de kleine zaal van Paradiso, wist ik dat ik het gevonden had.

Echte muziek is niet alleen het domein van rockers boven de zestig. Roosbeef heeft oorspronkelijke (Nederlandse) teksten en een eerlijke eigen stijl. En zij is natuurlijk niet de enige, juist in de afgelegen zaaltjes zijn de ruwe diamanten te ontdekken.

En authenticiteit eindigt niet bij muziek, als keramist gebruik ik graag handgevormde keramiek. Zo heb ik bekers, borden en schalen gemaakt door verschillende pottenbakkers. Allemaal met verschillende stijlen en uitstraling, maar met één ding gemeenschappelijk; het is “echt”.

Verbeter de smaak van koffie

Een onderzoeker van de Federation University Australia heeft aangetoond dat alleen al de kleur van een beker grote invloed heeft op de smaak van de koffie die eruit gedronken wordt.

Mijn latte macchiato smaakt altijd het beste uit een handgevormde beker. Het is geen design, niet volkomen perfect, maar dat maakt mijn koffie moment tot een intieme en persoonlijke ervaring…zeker als op de achtergrond een nummer van Roosbeef klinkt.

Reductie keramiek stookMet aandacht leven begint bij jezelf

Als je met aandacht wilt leven, moet je op zoek gaan naar de dingen die ook met persoonlijke aandacht zijn gemaakt. De menselijke maat is waar ik naar op zoek ben. Dat geldt wat mij betreft voor de muziek die ik wil horen, de kunst die ik wil zien en van de borden waarvan ik eet.

Ga ook op zoek naar authentiek en ontdek wat voor jou het leven tot een unieke ervaring maakt.

About Post Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.