Keramiekmarkt Gouda 2016

Keramiekmarkt Gouda 2016 op 5 en 6 mei

De Goudse Keramiekdagen 2016 zijn weer in aantocht: dit jaar op donderdag 5 en vrijdag 6 mei. Voor de 41-ste keer is de Goudse markt het middelpunt van de hedendaagse keramiek. Zo’n 100 keramisten uit binnen- en buitenland laten hun laatste werken zien. Daarnaast zijn er leuke activiteiten voor jong en oud.

Keramiekmarkt Gouda 2016De keramiekmarkt Gouda 2016 staat dit jaar in het teken van vrijheid, toepasselijk omdat dit jaar Bevrijdingsdag  op Hemelvaart valt. Zoals gebruikelijk is de markt in het centrum van de stad (Markt 1, 2801 JG, Gouda), van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Goudse keramiekdagen logoOok dit jaar kijk ik er weer naar uit om op deze keramiekmarkt te staan. Benieuwd naar de nieuwste trends van het handgemaakte keramiek in West-Europa? Op deze markt kunt u ze ontdekken, samen met mijn collega keramisten nodig ik u van harte uit langs te komen.

Ovenverse keramiek

Ik ben de afgelopen weken druk geweest met de voorbereidingen voor deze markt. Zoals het selecteren van mijn werken; welke wel en welke niet. Ik heb de afgelopen weken veel nieuwe beelden gestookt.

Ovenverse keramiekVandaag staan er nog werken af te koelen in de oven, ik ben zeer benieuwd hoe ze er uit komen. Een aantal komt ongetwijfeld op de kraam te staan, maar welke?

De eerste keramiekmarkt van het seizoen,
weinig tijd en veel te doen

Het ideale Moederdag cadeau

Ondanks alle voorbereidingen ben ik niet vergeten dat het zondag 8 mei Moederdag is. Ik heb nog geen tijd gehad een cadeautje te zoeken (altijd moeilijk), maar ik denk dat ik op de keramiekmarkt wel iets unieks kan vinden.

Op donderdag is het waarschijnlijk te druk om zelf op zoek te gaan. Dat is de eerste dag van de markt en komen de meeste bezoekers.  Maar op vrijdag ‘s ochtends is er meestal wel tijd om zelf te kijken en een rondje te lopen over de markt. Dan kan ik gelijk wat bij praten met wat collega’s. Ik kijk er nu al naar uit.

Poster Goudse Keramiekdagen 2016Dat is het mooie van deze keramiekmarkt, er is altijd weer wat nieuws te ontdekken; nieuw werk, nieuwe technieken, nieuwe keramisten en oude bekenden.

Ook op zoek naar iets nieuws? Kom gezellig langs, dan spreek u tijdens deze keramiekdagen.

Daniel Bende
Daniel Bende
Keramist bij DFB-keramiek
Ontwerpt en creëert onder de handelsnaam DFB-keramiek handgedraaid figuratief steengoed keramiek.

4 gedachten over “Keramiekmarkt Gouda 2016 op 5 en 6 mei”

  1. Kom ik mezelf ineens tegen in jouw blog……. Kreeg zojuist een glaasje wijn van mijn man voor de schrik…….?,

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.