Leven met handgevormde keramiek - Justin Reily

Leven met handgemaakte keramiek

Al het leven is kwetsbaar, leef daarom bewust en maak het mooier: ga leven met handgemaakte keramiek.

Sinds de corona pandemie ben ik, zijn wij, met onze neus hard op de feiten gedrukt. Ik heb een hoop zaken niet in de hand, zeker niet de belangrijke zaken als toeval, vrijheid, leven en dood.

Wat ik wel in de hand heb? Hoe ik mijn leven inricht, met wie en wat ik mij omring. En de plek waar je dat doet noemen wij “thuis”. Een stok in de grond, een tentje in de regen of een kasteel, alles kan een huis zijn. Maar wat maakt een thuis en hoe maken we dat mooier?

Leven met handgevormde keramiekJustine Riley geeft in haar nieuwste boek Living with pottery het antwoord: leef met handgemaakte keramiek en maak het alledaagse leven betoverend.

Het huis een levende galerie

Keramiek is best aardig
Potten maken het dagelijks leven mooier

Keramiek maakt van een huis een thuis
Het huis – een levende galerie

(Justine Riley, 2020, vertaald uit het Engels)

Leven met handgevormde keramiekJustine brengt mijn gevoelens over handgemaakte keramiek poëtisch onder woorden. Door haar zelf sfeervol geïllustreerd, naar werk van hedendaagse keramisten. Zij heeft een prachtig boek gemaakt over het leven met (handgemaakte) keramiek.

Afgelopen week kreeg ik dit boek in de bus en het is nu al één van mijn favoriete keramiek boeken.

Inspirerend boek op het juiste moment

“Living with pottery” is een inspirerend boek. Het is een ode aan het handgemaakte, het bewuste leven en het verhaal achter keramiek. Het verwoord het levensmotto van iedere keramist, maar zeker ook van iedereen die het leven stap voor stap mooier willen maken.

Justine illustreert hoe bewuste keramiek je huis transformeert in een thuis. Juist nu van iedereen wordt gevraagd in huis te blijven, is een goed thuis belangrijker dan ooit.

Living with Pottery - Justine RileyHet is tevens een boek dat mensen bewust wil maken van de waarde van handgemaakte keramiek in het alledaagse leven. Dat is een boodschap dat ik met liefde doorgeef en ik roep iedereen op hetzelfde te doen.

Dit boek is een prachtig geschenk voor jezelf en voor kinderen van 9 tot 99 jaar (en ouder).

Een leven met handgemaakte keramiek

Een modern leven zonder keramiek is ondenkbaar. Van baksteen tot wasbak en de chip in onze mobiel tot de kroon in onze mond, wij zijn omringt door keramiek. Daar is bijna geen ontkomen aan.

Maar om jezelf te omringen met handgemaakte keramiek is een bewuste keuze. Al het leven is kwetsbaar, soms beangstigend, dat maakt het ook zo speciaal. Maak jouw leven betoverend, maak van het alledaagse een bewust avontuur.

Tover jouw huis om in een thuis.

Modern leven met handgevormde keramiek


Genoten van dit blog? Word dan lid van de “Keramiek Bende” zodat ik u op de hoogte kan houden van de nieuwe!

Ja. ik sluit mij  ook aan bij de keramiek bende!

This post is also available in / Dit bericht is ook beschikbaar in: Engels

Daniel Bende
Daniel Bende
Keramist bij DFB-keramiek
Ontwerpt en creëert onder de handelsnaam DFB-keramiek handgedraaid figuratief steengoed keramiek.

2 gedachten over “Leven met handgemaakte keramiek”

  1. Ik was vandaag lekker aan het opruimen en rommelen in huis. En met een kast vol zelfgemaakt/handgemaakt keramiek is het zo leuk om steeds wisselende “exposities” in mijn huis te maken:
    ik ben gewoon mijn eigen ‘galerie’ en wanneer ik dan klaar ben en zit te genieten van cappuccino uit mijn eigengemaakte mok, ervaar ik tevredenheid, misschien zelfs wel geluk. Dank je voor deze leuke blog weer Daniël. Hartelijke groet, Leah

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.