keramiek schildpadjes buiten op tafel

Nieuwe Keramiek Schildpadjes Geboren op de Draaischijf

Keramiek schildpadjes verdienen we allemaal. Uniek ambachtelijke beeldjes. Een vrolijke noot tijdens de donkere dagen voor kerst. Een klein presentje tijdens de 2e corona golf. Daar was ik in ieder geval aan toe. En een klein keramiek vriendje kunnen we altijd wel gebruiken.

Hoe dan ook het leek mij leuk om weer eens wat schildpadjes te draaien op de draaischijf en het proces te delen. Ja heus, deze guitige reptielen worden geboren op de draaischijf. Iedere schildpad is uniek. En niet alleen het schildpadje is uniek, ook de afwerking is exclusief.

Keramiek schildpadjes terra

Benieuwd hoe ik ze maak? Lees dan nog even verder…

Keramiek schildpadjes: web stories

Het beschrijven van mijn draaiproces is een kunst op zich. Klei centreren, openen, optrekken, vormen, lomeren en afsnijden van de mast. Het zegt je misschien niks, maar dit zijn de termen die ik gebruik om mijn draaiproces te verwoorden. En geloof me zo spreken ook mijn collega keramisten er over.

Ik weet dat een beetje communicatieadviseur nu afkeurende geluidjes produceert bij het zien van dit soort teksten. Maar ik wil geen inhoudsloze gelikte termen gebruiken. Daar komt bij, ik kan zo iemand ook helemaal niet betalen 🙂

Hoe ik het dan wel kan uitleggen? Met web stories:

(Klik aan de rechter of linkerkant van de foto om vooruit of achteruit te bladeren in het verhaal. Web story full screen zien? Klik dan hier)

Geen woorden maar daden .. euh.. foto’s

Foto’s zeggen meer dan woorden. Dus ik hoop dat met deze fotoreeks ik duidelijk heb gemaakt welke reis de klei maakt om als schildpadje geboren te worden.

En waar eindigt de reis? Juist, in mijn webshop!

Schildpadjes Terra in de tuin

En dat was ook nog een gepuzzel voor mij. Ik wilde een algemene beschrijving, maar omdat ze allemaal uniek zijn toch een aparte pagina waar je ze kan bestellen. In WooCommerce (dat is de software waar mijn webshop op draait) kan je dat regelen met een “gegroepeerd” product. Maar dan moest ik de individuele producten die daaronder vielen verbergen (en hoe doe je dat?)

Enfin, ik zal je verder niet vermoeien met dat proces (en inderdaad ik kan ook geen webdesigner betalen omdat voor mij te regelen). Misschien moet ik daar ook ‘ns een web story van maken….

Schildpadjes nu in mijn webshop

Hoe dan ook, neem een kijkje. Wees kritisch op mijn keramiek… en graag iets minder kritisch op de manier waarop ik het in mijn webshop te koop aanbied. Thnx!

About Post Author

2 gedachten over “Nieuwe Keramiek Schildpadjes Geboren op de Draaischijf”

  1. Mooie blog weer, Daniel. En wat je zegt over communicatieadviseur . Tja, met je eens. Het gaat immers om wat er staat (als object), niet om wat er verteld of geschreven staat… Mooi werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.