Reductie glazuurstook oven vooraf

Keramiek technieken

Onder deze link een beschrijving van de keramiek technieken die ik gebruik voor het ontwerpen en creëren van mijn keramische sculpturen.

Ik heb de artikelen opgedeeld naar het werken met, het glazuren en stoken van klei.  Hier kunt u informatie vinden over de manier waarop ik glazuren ontwikkel en mijn keramiek stook.

Op de “werken met klei pagina’s” vind u een korte inleiding in de keramiek en mijn visie daarop.

Nieuwe artikelen schrijf ik tegenwoordig op mijn “keramiek Bende” blog. Artikelen over keramiek technieken kunt u vinden door te zoeken op “techniek” of de technische categorieën te selecteren (zie linker menu).

Veiligheidsvoorschriften

Het werken met klei is voor mij en velen met mij, een groot plezier. Er bestaan echter risico’s; onder andere klei stof kan gevaarlijk zijn voor je longen en veel glazuurgrondstoffen zijn schadelijk en/of giftig bij inhalatie en inname (door de mond, maar soms zelfs via de huid).

Je kunt deze stoffen binnen krijgen tijdens het gebruik van de betreffende stoffen, maar ook kunnen deze stoffen tijdens het stoken in de lucht terecht komen.Waarschuwings_DuiveltjeEet, drink en/of rook niet tijdens het gebruik van betreffende grondstoffen. Werk tevens in een goed geventileerde ruimte en vermijd stofontwikkeling.

Bij het spuiten van glazuren is het van belang dit buiten of in een spuitcabine met afzuiging te doen in combinatie met een goed P3 stofmasker.

Bij het stoken van glazuren (ook bij een elektrische oven) kunnen allerlei gassen ontstaan en vrijkomen, het is daarom van belang de ruimte goed te ventileren. Wees dus voorzichtig met grondstoffen voor glazuren en klei en bewaar ze uiteraard buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Kortom, gebruik je gezonde verstand als je met klei en glazuurgrondstoffen werkt. Informeer bij je leverancier en let op de verpakkingsinformatie.

Ik wens je veel leesplezier.

dfb keramiek logo

Daniël


Disclaimer

De informatie op deze site is zorgvuldig uitgezocht. De tekst en het beeldmateriaal zijn vrij toegankelijk. Ik verzoek iedereen die hiervan gebruikt wil maken, de bron te vermelden.

Ik kan echter geen verantwoordelijkheid nemen voor eventuele schade die het gevolg is van de betreffende informatie. Daarom geldt deze disclaimer op mijn website.

Handgevormd en gedraaid figuratief steengoed keramiek